fbpx

No products in the cart.

Hlavné zdroje zelenej energie: Slnko víťazí!

Predstavte si, že váš domov je energeticky sebestačný, účty za elektrinu miznú a vy navyše viete, že používate energiu z čistého a obnoviteľného zdroja. Tento scenár vôbec nie je utópiou, ale realitou pre mnohé domácnosti, a to vďaka fotovoltike. Šokujúce štatistiky sú zdvihnutým varovným prstom. Spotreba energie každoročne rastie a klimatické podmienky sa rýchlo zhoršujú. Využívať riešenia šetrné k prírode dnes nie je módou, ale nevyhnutnosťou. Medzi hlavné zdroje zelenej energie patrí aj slnko, ktoré nám pomáha meniť spôsob získavania energie nielen vďaka svojej dostupnosti, ale aj neobmedzenému potenciálu.

Zelená energia pochádza z prírodných a obnoviteľných zdrojov

Okrem slnka spomeňme ešte vietor, vodu a biomasu. Tieto zdroje sú prakticky nevyčerpateľné a oproti fosílnym palivám, ako sú uhlie alebo ropa, majú ešte mnohé výhody. Pri ich využívaní napríklad nevznikajú emisie skleníkových plynov. 

Zdroje zelenej energie poráža slnko

Solárna energia je v súčasnosti jedným z najpreferovanejších a zároveň aj najdostupnejších obnoviteľných zdrojov zelenej energie. Slnko má totiž prakticky neobmedzené množstvo energie. S veľkou pravdepodobnosťou bude svietiť ešte miliardy rokov. Fotovoltické systémy navyše nevyžadujú žiadne palivo a majú nízkonákladovú údržbu. To znamená, že po ich inštalácii sú ďalšie prevádzkové náklady takmer minimálne. Výroba elektriny pomocou solárnej energie nevytvára emisie oxidu uhličitého ani iné škodlivé látky, ktoré by mohli prispievať ku globálnemu otepľovaniu. 

Vyrábať si prostredníctvom fotovoltických panelov vlastnú elektrinu priamo doma je veľkou výhodou. Vybudujete si nezávislosť od centrálnych zdrojov energie a nad vlastnou spotrebou budete mať plnú kontrolu. Fotovoltické panely umožňujú domácnostiam znižovať spotrebu elektriny z verejnej siete, čo sa odrazí na nižších účtoch za energie. Ak vyrobíte energie viac, než potrebujete, môžete ju odosielať do verejnej siete a získať za ňu finančnú kompenzáciu, alebo si ju ukladať do batérií. Inštalácia fotovoltických panelov môže zvýšiť aj trhovú hodnotu vašej nehnuteľnosti, pretože poskytuje dlhodobé energetické úspory.

Uvažujete nad fotovoltikou? Kontaktujte nás

Najlepší čas na inštaláciu fotovoltických panelov je počas obdobia s dostatočným slnečným svitom, aby ste mohli vyrobenú energiu okamžite využívať, ale na návrhu vašej fotovoltickej elektrárne môžeme začať pracovať kedykoľvek. 

Pri výbere dodávateľa zvážte spätnú väzbu od predchádzajúcich zákazníkov a preverte si aj to, či spoločnosť využíva služby certifikovaných inštalatérov. Zistite si, aké značky fotovoltických panelov a meničov spoločnosť používa, a uistite sa, že majú dostatočne dlhú životnosť i záruku. Využijete aj kvalitnú zákaznícku podporu a servis. Naša spoločnosť však ponúka toho ešte oveľa viac. Prezrite si aktuálne realizácie, ktoré zohľadňujú individuálne potreby našich klientov. Väčšinu inštalácií sme realizovali s hybridným striedačom GoodWe G10KN-ET pre budúce pripojenie batérií vrátane predprípravy na full-backup.

Prečo by sa mali firmy zaujímať o zdroje zelenej energie

Pre firmy s vysokou energetickou spotrebou môže byť prechod na solárnu energiu finančne mimoriadne výhodný. V súčasnosti sa však veľký dôraz kladie aj na udržateľnosť a ekologickú zodpovednosť a firmy, ktoré využívajú solárnu energiu, si tak budujú svoj vlastný zelený imidž. To môže prilákať nových investorov, obchodných partnerov i spotrebiteľov. 

Nechajte sa inšpirovať aktuálnymi firemnými inštaláciami. Na Armovňu Kaplna sme položili 186 panelov najmodernejšej technológie TOPCon N-Type od výrobcu JA Solar. Použili sme vlastnú konštrukciu, aby sme využili aj severnú časť strechy. Ďalších 150 panelov putovalo na strechu spoločnosti Lindner v Maduniciach. V penzióne Josu v Zuberci sme inštalovali 100 kW dizajnové full-black panely a na plochú strechu skleníkového hospodárstva sme použili konštrukciu od výrobcu Voestalpine, ktorú odporúčame aj na inštaláciu vo svahu so sklonom až 45°. 

Zdroje zelenej energie sú čisté, nevyčerpateľné a finančne výhodné

Ak vás zaujíma prechod na solárnu energiu, teraz je ideálny čas. Informujte sa podrobnejšie o možnostiach inštalácie fotovoltických panelov. Kontaktujte nás a spolu nájdeme riešenie, ktoré bude najviac vyhovovať vašim potrebám. Solárna energia totiž dokáže naozaj významne znížiť prevádzkové náklady, podporuje energetickú nezávislosť, znižuje emisie skleníkových plynov a vďaka dostupným finančným dotáciám sa stáva čoraz atraktívnejšou možnosťou pre široké spektrum ľudí.