fbpx

Zelená energia v praxi: pre domácnosti i firmy

Využívanie zelenej energie generovanej z obnoviteľných zdrojov sa spája s technologickým pokrokom, ktorý umožňuje jej efektívnejšie zhromažďovanie a konverziu na elektrickú energiu. Prechod na zelenú energiu predstavuje kľúčový krok, ak chceme znížiť negatívne vplyvy fosílnych palív na životné prostredie. Zelená energia a jej využívanie je dnes trendom. Približuje nás k udržateľnej budúcnosti a prispieva k efektívnemu využívaniu obnoviteľných zdrojov, ktorým je aj slnečné žiarenie.

Zelená energia pre domácnosti

moderný prístrešok s fotovoltikou

Existuje viacero možností, ako integrovať zelenú energiu do domácností. Fotovoltické panely využívajú slnečnú energiu, veterné turbíny získavajú energiu z vetra. Nech sa však už rozhodnete pre akúkoľvek zelenú, môžete si byť istí, že z dlhodobého hľadiska znížite mesačné energetické náklady, minimalizujete uhlíkovú stopu, prispejete k ochrane životného prostredia a stanete sa nezávislí od cenových fluktuácií fosílnych palív.

V D&D Energy sme veľmi radi, že mnohým z vás sme už pomohli splniť sen o zelenej energii. Vytvorili sme napríklad moderný prístrešok, ktorý slúži nielen na ochranu pred slnkom, ale zároveň generuje elektrickú energiu zo slnečného žiarenia.

Zelená energia pre firmy

Spolupracovali sme aj s renomovanou nemeckou stavebnou spoločnosťou Lindner Group a jej nábytkárskou divíziou Lindner Mobilier v Maduniciach. Inštalovali sme inovatívny 86 kW lokálny zdroj zelenej energie. Sme radi, že vám môžeme takýmto spôsobom ukázať, ako dokážeme integrovať obnoviteľné zdroje energie aj do komerčných a priemyselných projektov, a prispieť tak k udržateľnejšiemu rozvoju a znižovaniu ekologického vplyvu stavebného priemyslu.

Inštalovali sme fotovoltické panely s najvyspelejšou technológiou. Každý z týchto 150 výkonných monokryštalických fotovoltických panelov od spoločnosti Ja Solar dosahuje výkon až 575 W, čo zabezpečuje robustnú produkciu elektrickej energie.

inovatívny lokálny zdroj zelenej energie na budove

Využili sme všetky naše dostupné inovatívne riešenia. Každý fotovoltický panel sme vybavili optimizérom, ktorý maximalizuje jeho efektívnosť a minimalizuje vplyv tieňov. Zabezpečuje však aj dôležitú požiarnu bezpečnosť, a to okamžitým odpojenim a izolovaním jednotlivých panelov od celej sústavy. Technológia TOPCon N-type zvyšuje účinnosť fotovoltických buniek, a tým zabezpečuje optimálny výkon a výťažok z energie.

Ak máte záujem o dotácie pre firmy, kontaktujte nás a urobíme vám ponuku na mieru, vrátane financovania.

Chcete mať zelenú energiu doma aj vy?

Kontaktujte nás. Máme individuálny prístup ku každému zákazníkovi, využívame výhradne prvotriedne komponenty, sme autorizovaným distribútorom značiek GoodWe a Soluna a prevádzkujeme servisné a technické stredisko. Vybavíme za vás všetku administratívu, pretože sme oprávneným zhotoviteľom v programe Zelená domácnostiam. Dotácie na fotovoltiku od štátu sú totiž znovu spustené. Tentoraz pre Bratislavský kraj. Maximálna výška dotácie je 3 500 eur. Ak však prestanete využívať tuhé palivá, môžete získať ešte väčšie zvýhodnenie, a to až 15 %.