fbpx

Keď sa každý watt počíta: najvýkonnejšie fotovoltické panely

Predstavujeme vám náš technologicky najvyspelejší fotovoltický panel JAM72D40 s výkonom 575 W. Jeho TOPCon N-type technológia zabezpečuje optimálny výkon a spoľahlivosť a sme preto hrdí, že sme ju ako prví mohli predstaviť na slovenskom trhu, a to konkrétne na medzinárodnom veľtrhu CONECO 2023. Svetlo sveta uzrel aj jeho menší, ale rovnako schopný súrodenec s výkonom 435 W. Patrí medzi technologicky najvyspelejšie a najvýkonnejšie fotovoltické panely a vďaka jeho celočiernemu dizajnu si ho vy aj strecha vášho domu zamilujete.

Fotovoltické panely s najnovšou technológiou

Kľúčovým faktorom pre zvyšovanie efektívnosti fotovoltických panelov je technologický vývoj. Vďaka mnohým inováciám v materiáloch a technológiách výroby sú dnes účinnejšie, trvanlivejšie a dostupnejšie ako kedykoľvek predtým. Príkladom je napríklad technológia našich najvýkonnejších fotovoltických panelov. Fotovoltické panely s inovatívnou technológiou TOPCon N-type majú doma vďaka nám už viacerí z vás.

Vďaka technológii TOPCon N-type vieme zlepšiť efektívnosť fotovoltických panelov. Výhodou tejto technológie, ktorú sme na Slovensku predstavili ako prví, je nielen zvýšená efektívnosť, ale aj nižšie straty a zlepšená výkonnosť pri menej optimálnych svetelných podmienkach. 

Kritériá pre hodnotenie výkonnosti fotovoltiky

Pri hodnotení výkonnosti fotovoltických panelov sa berú do úvahy rôzne kritériá, ako sú napríklad ich účinnosť, životnosť, spoľahlivosť, cena a návratnosť investície.

Účinnosť fotovoltiky vyjadrujeme v percentách, líši sa v závislosti od typu a značky fotovoltických panelov a v podstate vyjadruje, koľko slnečnej energie môžu panelové bunky premeniť na energiu elektrickú. Čím vyššia účinnosť, tým sú panely schopnejšie vyprodukovať viac energie zo slnečného žiarenia. 

Najvýkonnejšie fotovoltické panely vám môžu slúžiť dlhé desaťročia. Stačí si zvoliť panely s nízkou mierou degradácie, ktoré si udržia svoju účinnosť. Od typu výrobcu a inštalácie závisí aj cena fotovoltických systémov. Porovnajte si náklady na nákup, inštaláciu a údržbu panelov a využite aj dotácie. S nami si môžete byť istí, že investícia sa vám na 100 % vráti. Ručíme za to, že panely vyprodukujú dostatok energie, aby pokryli vaše náklady a poskytli vám aj príležitosť získať niečo navyše. 

Vrchol v oblasti fotovoltických panelov predstavuje panel JAM72D40 s výkonom 575 W. Využíva najnovšiu a najmodernejšiu technológiu TOPCon N-type, podobne ako jeho menší súrodenec s výkonom 435 W. Ten púta pozornosť celočiernym prevedením. Spája výkonnosť s eleganciou.

profesionálna inštalácia fotovoltických panelov

Najvýkonnejšie fotovoltické panely menia budúcnosť energetiky

Svetová výroba a inštalácia fotovoltických panelov rastie rýchlym tempom. Rast výroby a inštalácií podporujú aj vládne stimuly, daňové úľavy, miestne dotácie a záväzky k znižovaniu emisií CO2.

Očakávajú sa ďalšie inovácie v technológii fotovoltických panelov, ktoré by ešte viac zlepšili ich účinnosť, životnosť a ekonomickú dostupnosť. Rast trhu a väčšia konkurencia znižujú náklady na fotovoltické panely, čo robí solárnu energiu konkurencieschopnejšou v porovnaní s tradičnými energetickými zdrojmi. Preto už dnes nie je inštalácia fotovoltických panelov na strechách domov a komerčných budov nič výnimočné. Súčasné trendy smerujú k rozvoju solárnej energie ako hlavného piliera obnoviteľnej energie a prispievajú k boju proti zmene klímy.

Plánujete inštalovať fotovoltiku?

Sme autorizovaným distribútorom značky GoodWe a Soluna. Pri realizácii používame výhradne prvotriedne komponenty a prevádzkujeme aj servisné a technické stredisko. 

D&D Energy vám veľmi radi pomôžeme. Vieme, čo robiť, aby bol váš fotovoltický systém čo najvýkonnejší. Vybavíme za vás aj všetku administratívu, pretože sme oprávnený zhotoviteľ v programe Zelená domácnostiam.